Social

#inundatii sua #persoane evacuate #sosele inchise

Zeci de mii de evacuati in urma inundatiilor si incendiilor din SUA

Zeci de mii de persoane au fost evacuate miercuri in Statele Unite, unele din cauza inundatiilor din statul Washington , altele din cauza incendiilor din Colorado.

Statul american Washington se confrunta miercuri cu inundatii grave, iar autoritatile au cerut mai multor mii de persoane sa isi evacueze locuintele, din cauza cresterii rapide a nivelului apelor, potrivit AFP.

Potrivit estimarilor, miercuri si joi, in muntii Cascade (estul statului) si Olympic (vest) vor cadea intre 20 si 30 de centimetri de ploaie, ceea ce ar putea antrena topirea partiala a zapezii care acopera regiunea din luna decembrie, potrivit biroului guvernatoarei Chris Gregoire.

Mii de persoane din regiunea Orting, pana la 26.000 potrivit postului local de televiziune KOMO, au prijmit ordin sa isi paraseasca locuintele. Unsprezece comitate din statul Washington erau vizate miercuri seara de o alerta de inundatii emisa de serviciul meteorologic national.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea