Social

# iarna romania # vremea romania #prognoza meteo #vremea

VREMEA Viscole in Romania! Avertizarile meteorologilor

A venit iarna in Romania! Presedintele Societatii Meteorologice Romane a anuntat ca iarna 2017-2018 va fi una grea, asemenatoare cu cea din 2012, cu cel putin trei viscole!

“Incerc sa dau un semnal de alarma: patru uragane consecutive peste America, furtuni puternice in Irlanda inseamna cantitati enorme de vapori de apa in atmosfera. In acest context, in aceasta iarna este posibil sa avem de-a face cu o iarna ca cea din 2012, cu trei viscole. Si cantitatile de precipitatiile mai mari ne pot conduce catre o iarna ca cea din 2012. Este vorba despre alternanta dintre temperaturi ridicate si iarna in toata regula la munte. E un semnal care trebuie sa ne ingrijoreze si care trebuie sa ne faca sa luam masuri de readaptare la schimbarile climatice. Eu incerc sa fac corelatie cu toamna din 2011, cea dinaintea iernii din 2012, este foarte asemanatoare aceasta toamna cu aceea, mai ales in ceea ce priveste alternantele de temperatura”, a declarat Ion Sandu, presedintele Societatii Meteorologice Romane, potrivit romaniatv.net.

Iarna si-a intrat deja in drepturi in mai multe zone de munte din tara. Potrivit MAI, in acest weekend, in mai multe judete, din cauza vantului care a batut cu putere doborand copaci, mii de gospodarii au ramas fara curent electric sau fara acoperisuri. Si circulatia trenurilor a fost afectata de copacii doborati de vant pe sinele de tren. la aceasta ora, nu sunt anuntate probleme pe calea ferata. Vezi aici situatia drumurilor!
 

Meteorologii anunta ca astazi, 30 octombrie, ora 18:00, vantul va continua sa prezinte intensificari in majoritatea regiunilor, cu viteze la rafala in general intre 55 si 65 km/h, iar indeosebi in sud-vestul, centrul si nord-estul tarii, local peste 75 km/h.  Procesul de racire a vremii va continua, iar intensificarile de vant vor determina amplificarea senzatiei de rece.

La munte este cod portocaliu de vant tare, ninsori viscolite, strat de zapada tot pana la ora 18:00. Rafalele vor depasi 70...80 km/h, iar pe crestele Carpatilor Orientali si Carpatilor Meridionali 100...120 km/h. Local va continua sa ninga viscolit, vizibilitatea va scadea temporar sub 50 m si se va depune strat de zapada.

Mai multe detalii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro. 

Sursa foto: news.day.az


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea