Social

#prognoza meteo #vijelii #vremea

Vremea schimba foaia!

Meteorologii au emis o atentionare de vijelii, ploi torentiale, descarcari electrice si grindina in toata tara, de joi dupa-amiaza pana sambata dimineata.

Incepand de joi, ora 16.00 si pana sambata, la ora 06.00, vremea va fi instabila si se vor inregistra averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator si cu aspect de vijelie si pe arii restranse caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat si izolat 30-40 de litri pe metru patrat.

Astazi vor fi ploi torentiale in special in Banat, Crisana, Oltenia si Maramures. Vor fi descarcari electrice, vijelii si conditii de grindina. Minimele se vor situa intre 5 si 15 grade Celsius.

Aversele vor continua noaptea in Oltenia, Transilvania si vestul Munteniei. Izolat se vor strange peste 25 de litri de apa/mp, vor fi vijelii si grindina. Maximele se vor situa intre 18 grade in Dealurile de Vest si 29 de grade in Lunca Dunarii, conform digi24.ro.

Maine, ploile torentiale vor ocupa suprafete tot mai mari. Furtunile vor aduce cantitati mai importante de apa cu precadere la munte, in Banat, Oltenia, jumatatea vestica a Munteniei si in Transilvania. Sambata, vremea instabila va fi prezenta mai ales in vest si sud-vest, dar duminica aceasta va cuprinde cea mai mare parte a tarii.

La Bucuresti, averse cu tunete si fulgere se vor inregistra dupa lasarea serii vineri si duminica, in timp ce sambata vor fi doar conditii reduse pentru ploi de scurta durata pe parcursul zile. Veste buna este ca vremea va ramane calda pana la sfarsitul saptamanii.

In zonele montane aversele torentiale vor fi destul de frecvente.

La malul marii se va mentine aceeasi atmosfera linistita, cu temperaturi foarte placute, cu valori maxime de 20..21 de grade la umbra.

Mai multe detalii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea