Social

#veri calduroase #emisii de carbon #caldura #incalzire globala

Vremea ne joaca feste. Ne asteapta calduri greu de suportat!

Climatologii au vesti extrem de proaste! Ei au stabilit ca incalzirea globala de acum creste de zece ori probabilitatea unor veri extrem de calde in Europa in urmatorii ani, scrie realitatea.net, care citeaza un studiu publicat ieri in revista Nature Climate Change.

Potrivit specialistilor, situatia s-a schimbat dramatic in ultimii 10 ani. Astfel, in 2004, expertii britanici au calculat ca emisiile de carbon produse de om au dublat riscul aparitiei unui val de caldura extrema pe perioada verii, prin comparatie cu media istorica. Potrivit cercetarilor, statistic, un astfel de eveniment cu temperaturi care depasesc cu 1,6 grade Celsius media pentru perioada iunie-august ar avea loc la fiecare 52 ani, adica de doua ori intr-un secol.

In noul studiu, aceeasi echipa de oameni de stiinta a schimbat dramatic scenariul! Noile date despre incalzirea climatica arata ca se vor inregistra doua valuri de caldura la fiecare zece ani, nu doua pe secol!

Potrivit cercetatorilor, pana in anii 2040, o vara la fel de fierbinte precum cea din 2003, luata drept etalon, va fi ceva banal.

Sursa foto: blog.willis.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea