Social

#vremea pe trei luni #vremea #meteo #prognoza meteo

Vremea in urmatoarele 3 luni. Prognoza meteo pentru perioada martie – mai 2018

Surprize, surprize aduse de vreme si in urmatoarele luni! Potrivit meteorologilor, ne asteapta perioade cu precipitatii insemnate.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat estimarea meteo pentru urmatoarele trei luni: martie, aprilie, mai 2018. Prognoza este realizata pe baza estimarilor realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Vremea in martie 2018

Temperatura medie lunara a aerului va fi apropiata de norma climatologica in sudul, sud-estul si local in vestul tarii si se va situa sub normal in restul teritoriului. Media multianuala lunara este de 3,5 grade Celsius. Precipitatiile totale lunare vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii. Daca media multianuala lunara e de 38,3 l/mp, in jumatate din tara, mai exact cea estica, media lunara va fi aproape dubla.

Vremea in aprilie 2018

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal in regiunile sudice si estice si se vor situa sub mediile climatologice in restul tarii. Media lunara multianuala este de 9,3 grade Celsius. In sud si est, vor fi medii de 10-12 grade Celsius. Precipitatiile vor fi excedentare. Avem o medie multianuala lunara de 51,3 l/mp, iar in nord, centru si local in vest vor fi chiar si de 80 l/mp.

Vremea in mai 2018 Temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologica in sud, sud-est si local in vest si sub normal in celelalte zone. Media multianuala lunara este de 14,9 grade Celsius. In, sud-est, local in vest va fi de 16 grade Celsius.

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea