Social

#porgnoza meteo #vremea #starea vremii #revelion #meteo

Vremea de Revelion in Romania! Ce temperaturi ne asteapta la final de an

Ne aflam in plina iarna, insa, deci Craciunul a trecut iar Revelionul este aproape, temperaturile sunt mai potrivite perioadei de Paste decat celei in care ne aflam acum. Temperaturile se mentin ridicate si in zilele urmatoare, in noaptea de Revelion acestea fiind cu 10 grade peste normalul acestei perioade.

"Vom incheia acest an tot cu o vreme schimbatoare si vom avea variatii termice peste normalul acestei perioade. Totusi, vor exista precipitatii, insa nu vor fi importante cantitativ. Datorita temperaturilor ridicate vor fi ploi si doar la munte va ninge. Intensificarile de vant nu vor inceta, iar primele zile ale anului viitor vor aduce vant puternic in zona inalta si trecator in celelalte regiuni. Temperaturile se vor mentine ridicate pentru perioada in care suntem. Din ziua de 31 decembrie pana in 3 ianuarie vom avea parte de temperaturi de peste 6-7 grade Celsius, in timp ce in zonele sudice valorile termice vor urca pana la 11-12 grade", a declarat Florinela Georgescu, directorul Agentiei Nationale de Meteorologie, potrivit romaniatv.net.

Desi pana in prezent temperaturile au fost primavaratice, in viitorul apropiat este posibil ca vremea sa se inrautateasca, sustine Florinela Georgescu.

"Este posibil ca in viitor apropiat sa apara fenomene severe de iarna. Deocamdata nu avem un astfel de semnal, presiunea va fi scazuta, ceea ce inseamna ca nu este exclus ca dinspre Atlantic sau Mediterana formatiuni ciclonice sa afecteze si tara noastra si precipitatiile sa fie mai importante cantitativ. Astfel de informatii vor fi actualizate zilnic si va trebui sa fim atenti la avertizarile de fenomene severe imediate. Pericolul de avalansa ramane ridicat si vor exista si intensificari ale vantului pe creste inalte, care vor spulbera zapada si vor diminua vizibilitatea", a explicat meteorologul.

Sursa foto: interra.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea