Social

#prognoza meteo #ninsori #vremea

VREMEA De cand vin ninsorile

Incet-incet, iarna isi va face simtita prezenta. In weekend, temperaturile maxime se vor incadra intre -3 si 5 grade, iar cele minime, in general, intre -8 si -2 grade. 

Chiar de vineri, vremea se raceste cu precadere in regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime se vor incadra intre 0 grade in Moldova si 9 grade in Banat si Crisana, iar cele minime se vor situa intre -8 grade in estul Transilvaniei si 3 grade in Banat. Cerul va fi mai mult noros si temporar vor cadea precipitatii slabe.

In sud acestea vor fi pe arii extinse, predominant sub forma de ploaie peste zi, iar noaptea si sub forma de lapovita si ninsoare.

La munte si local in Moldova vor predomina ninsorile, in Transilvania vor fi precipitatii mixte, iar in regiunile vestice vor fi ploi si lapovite, indeosebi noaptea. Vor fi conditii de polei. Vantul se va intensifica treptat in sudul si sud-estul teritoriului si va sufla in general moderat in celelalte zone.

Sambata,temperaturile maxime se vor incadra intre -3 si 5 grade, iar cele minime, in general, intre -8 si -2 grade. Cerul va fi mai mult noros, exceptand nord-vestul si partial centrul teritoriului unde noaptea va deveni variabil. Se vor semnala precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare local in Oltenia si Moldova si pe arii restranse in Muntenia si Transilvania si mai ales sub forma de lapovita si ninsoare local in Dobrogea, Banat si Crisana.

La munte vor fi doar ninsori. Vantul va avea intensificari temporare in sudul, sud-estul si pe arii restranse in centrul si nord-vestul tarii, cu viteze la rafala in general de 45...55 km/h, mai mari pe litoral si pe Clisura Dunarii unde vor atinge 60...70 km/h.

In Bucuresti. maxima termica va fi de 0...1 grad, iar minima de -5...-3 grade. Cerul va fi mai mult noros, insa doar trecator, ziua, este posibil sa fulguiasca. Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze la rafala in general de 45...50 km/h.

Duminica, in cursul noptii, vremea va deveni geroasa local in nordul si centrul tarii si pe spatii mici in rest. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare ziua, cand va ninge slab pe arii restranse in sud-vest si pe litoral si cu totul izolat in rest. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari mai ales in sudul si sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra intre -6 grade in estul Transilvaniei si 3 grade prin Banat, iar cele minime, in general, intre -15 si -5 grade.

Mai multe detalii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea