Social

#relatii sociale #prietenie #socializare #prieteni

Vrei sa stii daca ai prieteni adevarati? Iata cum poti verifica!

Cercetatorii britanici au stabilit criteriile care pot defini o prietenie adevarata. Astfel, sustin acestia, poti acorda cuiva statutul de cel mai bun prieten abia dupa o relatie de trei ani, in care v-ati intalnit luna de luna de cel putin doua ori si ati vorbit la telefon de opt ori lunar.

Cercetarea a fost realizata pe 2.000 de persoane si a vizat impactul retelelor de socializare online asupra relatiilor interpersonale din viata reala, scrie dailymail.co.uk. Potrivit specialistilor, pentru a fi considerati prieteni reali, spre deosebire de "prieteni online", este nevoie ca oamenii sa aiba experiente comune, sa isi petreaca vacantele impreuna si sa participe la evenimente sociale cum ar fi nunti, botezuri, petreceri.

Totodata, prietenii reali trebuie sa aiba si experiente de viata asemanatoare. Concluziile studiului mai arata ca prietenii ar trebui sa stie lucruri importante unii despre ceilalti, cum ar fi felul preferat de mancare si cine a fost prima dragoste a acestora.

Studiul a aratat ca doar comunicarea online nu duce la crearea unei prietenii de durata, adevarate. Cu toate acestea, persoanele cu varsta cuprinsa intre 24 si 35 de ani au cel mai mare numar de prieteni apropiati, cu zece persoane mai mult cu acest statut decat ceilalti.

Sursa foto: samsonlinejournal.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea