Social

#program funeralii #funeraliile regelui Mihai #inmormantare regele mihai

Vrei sa mergi la funeraliile Regelui Mihai? Iata programul si regulile pe care sa le respecti

 Sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai a ajuns, miercuri seara, la Palatul Regal din Capitala, fiind intampinat si aplaudat de sute de oameni, acolo unde va ramane pana sambata, cand va avea loc inmormantarea la Curtea de Arges.

Toti cei care vor dori sa depuna flori si sa se inchine la catafalcul Regelui Mihai putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal joi, intre ora 08.00 si ora 22.00, dar si vineri, 15 decembrie 2017, intre ora 08.00 si ora 22.00, potrivit programului.

Cei prezenti la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt rugati sa fie imbracati in tinuta corescunzatoare (culori inchise), sa nu poarte sacose, genti ori bagaje voluminoase de niciun fel, sa nu vina insotiti de copii sub 7 ani, nici cu carucioare de copii, sa nu foloseasca aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice, fotografierea si filmarea fiind interzise, sa aiba la ei un document de identitate, sa nu aduca volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii.

Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi asezate in gradina din fata Palatului Regal sau pe trotuarul din fata grilajului Palatului. In incinta Palatului Regal, fumatul si vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise, potrivit Casei Regale.

Sambata, 16 decembrie, la ora 10.25, un scurt serviciu religios va fi oficiat in Sala Tronului de la Palatul Regal. Presa nu va avea acces in Sala Tronului pe durata ceremoniei.

Sicriul va fi urcat pe un afet de tun. Cortegiul funerar,  din care fac parte Familia Regala, militari romani, reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane, va porni catre Catedrala Patriarhala. Procesiunea se va desfasoara pe jos, iar afetul de tun va fi tras, in semn de omagiu, de un vehicul militar operational.

Intre orele 11.30 – 12.45, cortegiul funerar urmeaza, pe jos, traseul Piata Palatului Regal – Calea Victoriei – Splaiul Independentei – Piata Unirii – Intrarea pe Dealul Mitropoliei, ajungand la Catedrala Patriarhala,  are loc slujba de inmormantare a Regelui Mihai.La inceputul slujbei, vor bate clopotele la toate bisericile si manastirile din Romania. Slujba de la Catedrala Patriarhala se incheie. Cortegiul funerar porneste catre Gara Baneasa. Cortegiul urmeaza traseul Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Romana, Arcul de Triumf, sos. Kiseleff, sos. Bucuresti-Ploiesti.

La 14.40, trenul Regal, cu sicriul Regelui Mihai la bord, pleaca din Gara Baneasa, cu destinatia Curtea de Arges, pentru inmormantare. Vor calatori cu Trenul Regal Margareta, Custodele Coroanei, si mebrii Familiei Regale.

Trenul Regal va circula cu viteza redusa in urmatoarele localitati:

  • Chitila (ORA 14.51)

    Titu (ORA 15.41) 

  • Pitesti (ORA 16.46)

Toti cei care vor dori sa aduca un ultim omagiu Regelui Mihai sunt asteptati in aceste gari.

La ora 17:50 are loc slujba de ingropare a Regelui Mihai, in Catedrala Manastirii Curtea de Arges.

La ora 18:40 are loc ceremonia religioasa a ingroparii in Noua Catedrala Arhiespiscopala si Regala de la Curtea de Arges. La toate bisericile si manastirile din tara vor bate clopotele. Ceremonia de ingropare va fi privata, in prezenta Custodelui Coroanei, Margareta, a Familiei Regale a Romaniei si a membrilor Familiilor Regale straine prezenti la funeralii.

Publicul are acces doar in fata portii de intrare in parcul Arhiepiscopiei de Arges.

La inmormantare vor participa peste 100 de personalitati. Printre acestea se afla si Printul Charles, dar si un reprezentant al Casei Regale din Spania. in ciuda neintelegerilor din ultimele luni, Casa Regala a acceptat ca fostul principe Nicolae sa fie prezent la funeralii, impreuna cu logodnica sa. 

Syursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea