Social

#calatorie #fericire #necunoscuti #persoane noi

Vorbesti cu necunoscuti? Esti mai fericit!

La maturitate, sa vorbesti cu persoane necunoscute nu mai e o interdictie ca in copilarie, ci mai degraba o necesitate. O demonstreaza un experiment potrivit caruia, atunci cand oamenii discuta cu persoane pe care le intalnesc pentru prima data nivelul de fericire individuala este crescut.

Cercetatorii de la Universitatea din Chicago au adunat 100 de navetisti care foloseau trenul pentru a se deplasa la locul de munca. I-au impartit in trei grupuri, informeaza dailymail.co.uk. Primul grup a fost rugat sa initieze o conversatie cu persoanele necunoscute, al doilea sa nu spuna nimic, iar al treilea sa se comporte normal.

La final, voluntarii au fost rugati sa evalueze calatoria, in functie de cat de mult le-a placut. Persoanele care au initiat o conversatie cu un necunoscut au avut o calatorie mai placuta, in timp ce membrii grupului care au pastrat tacerea au declarat ca au avut o calatorie mai putin placuta si chiar au spus ca se simt mai putin productivi.

Specialistii au emis ipoteza conform careia "fie singuratatea este o experienta mai buna decat interactiunea cu strainii, fie oamenii nu inteleg consecintele legaturilor sociale de la distanta" si au ajuns la concluzia ca ultima afirmatie este adevarata, nu prima.

Sursa foto: mirrorshow.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea