Social

#vitamine #performante sportive #reducere performante #efect medicamente #efect vitamine

Vitaminele reduc performantele sportive

Suplimentele cu vitamine administrate inaintea competitiilor sportive de rezistenta, precum cursele de maraton, pot crea dificultati in timpul antrenamentului si pot reduce performanta, arata un studiu realizat de cercetatorii norvegieni de la Scoala de stiinte ale sportului din Oslo.

Astfel, cercetatorii ii avertizeaza pe sportivi sa fie foarte prudenti atunci cand folosesc vitamina C si E, deoarece aceste suplimente pot diminua reactia muschilor in timpul exercitiilor fizice.

Oamenii de stiinta norvegieni au descoperit, in urma unui test ce a durat 11 saptamani si la care au participat 54 de atleti care au primit zilnic 1.000 de miligrame de vitamina C si 235 de miligrame de vitamina E, ca performantele sportive ale acestora au fost diminuate la maraton din cauza acestor suplimente.

Desi nu au existat diferente mari asupra performantelor, la proba de alergare pe o distanta de 20 de metri, analiza mostrelor de sange si biopsia tesuturilor au aratat ca exista diferente la nivel muscular inainte si dupa administrarea suplimentelor cu vitamine.

Sursa foto: descopera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea