Social

#virus zika #zika romania # zika europa #zika #europa

Virusul Zika, tot mai aproape de Romania! Europenii iau masuri drastice

Virusul Zika se transmite foarte rapid, la distante mari. Pericolul ca acesta sa ajunga in Romania creste. Aproximativ 18 cazuri de febra Zika au fost inregistrate in Franta.

Persoanele depistate cu Zika, au fost inregistrate in randul turistilor. Cu toate acestea, Franta a luat decizii drastice, acestia interzicand donatiile de sange. Astfel, turistii care se intorc in franta nu vor mai putea dona sange decat dupa 28 de zile. Astfel se doreste evitarea transmiterii virusului prin transfuziile de sange.

Zika a fost declarata urgenta medicala globala saptamana trecuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), dupa ce tot mai multe cazuri s-au inregistrat in America. Decizia de a restrictiona donarea de sange in Franta vine dupa ce Brazilia a anuntat saptamana trecuta ca a inregistrat doua cazuri de transmitere a virusului Zika prin transfuzii de sange care proveneau de la donatori infectati, potrivit mediafax.ro.

Virusul Zika este periculos in special in cazul femeilor insarcinate sau celor care isi doresc un copil in viitorul apropiat, existand suspiciuni ca ar provoca microcefalia fatului.

Sursa foto: cameronwebb.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea