Social

#infectare zika #virusul zika #zika

Virusul Zika ameninta Europa! Primul caz de infectare, in Spania

Autoritatile sanitare au facut un anunt cutremurator. S-a inregistrat primul caz de microencefalie provocat de virusul Zika. Anuntul a fost facut de catre autoritatile din Cazalonia, Spania.

Virusul a fost detectat la un fetus al unei femei gravide. "O femeie gravida a fost infectata cu Zika si Dengue, iar fatul prezinta mai multe malformatii", a indicat agentia regionala de sanatate intr-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Acesta este primul caz de microcefalie asociat cu virusul in Spania. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sanatatii, date actualizate la 3 mai, in Spania exista cel putin 105 persoane contaminate. Dintre acestea 13 fiind femei gravide.

"Toate cazurile au fost detectate la persoanele originare sau care au vizitat tarile afectate si, prin urmare, este vorba despre cazuri importate", a declarat ministerul.

Virusul Zika este transmis prin intepaturile tantarilor si se poate transmite si interuman, prin contact sexual.

Epidemia actuala de Zika a aparut in America Latina in anul 2015 si s-a raspandit rapid. Tara cea mai afectata este Brazilia, cu aproximativ 1,5 milioane de persoane infectate.

Sursa foto: student.societyforscience.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea