Social

#pericol ebola #mutatie ebola #epidemie ebola #ebola

Virusul Ebola a suferit o mutatie. Cercetatorii sunt disperati!

Alarma printre medicii epidemiologi din toata lumea. Virusul Ebola, care a secerat aproximativ 9.000 de persoane in Africa, a suferit recent o mutatie, iar cercetatorii se tem ca aceasta forma ar putea fi mult mai contagioasa.

Noua tulpina de virus a fost obsevata de catre oamenii de stinta care monitorizeaza epidemia cu Ebola din Guineea. Probe cu noua forma a virusului au fost trimise in Franta, la Institulul Pasteur, deoarece exista temerea ca Ebola ar putea deveni mai agresiva.

"Stim ca virusul se schimba mult. Trebuie sa stim cum se modifica acesta pentru a tine pasul cu inamicul nostru", afirma geneticianul Anavaj Sakuntabhai. Deocamdata, medicii de la Institutul Pasteur au constat ca noua forma de Ebola are acelasi mod de transmitere, prin contact direct, in urmatoarele luni urmand sa afle daca simptomele si efectele asupra bolnavului raman aceleasi.

Sursa foto: globalresearch.ca
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea