Social

#virgil musta #avertisment #medic

Virgil Musta: „Intr-o saptamana nu vor mai fi locuri in spitale”

Numarul persoanelor infectate este in continua crestere. Ne indreptam spre 10.000 de cazuri pe zi, iar medicii au motive serioase sa creada ca, in curand, vom ajunge in situatia Italiei, de la inceputul pandemiei. In ultimele 24 de ore au fost raportate 7.733 de cazuri noi.

Medicul Virgil Musta, seful sectiei de boli infectioase a Spitalului Victor Babes din Timisoara avertizeaza ca in curand nu vor mai fi paturi libere in spital. 

“Lucrurile nu stau bine. Suntem in panta ascendenta a pandemiei, creste pe zi ce trece numarul de cazuri grave care necesita spitalizare si consecutiv cu acestea creste numarul de decese. Pe sectia de Terapie Intensiva a spitalului nostru nu mai avem loc.

Daca se elibereaza un loc, imediat este ocupat de alta persoana care asteapta pe sectie. La nivelul spitalului cu greu mai facem fata noilor cazuri. Gasim solutii extreme sa internam pacientii in spital suport pentru a le asigura asistenta medicala, dar daca lucrurile vor continua la fel e foarte probabil ca intr-o saptamana sa nu mai avem locuri in spitale.

La rata de crestere a pandemiei, imi este frica sa nu ajungem in situatia Italiei si lucram la un proiect prin care sa sprijinim medicii de familie in asistarea pacientilor COVID care raman la domiciliu.

Eu cred ca trebuie sa intelegem ca nu exista alta solutie decat respectarea cu strictete a regulilor. Trebuie sa purtam masca la orice contact cu alta persoana, pentru ca poate fi contaminata”, a declarat medicul Virgil Musta pentru Digi 24.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea