Social

Vinetele contin antioxidanti si previn bolile cardiovasculare

Vinetele, aceste legume care fac furori in sezonul toamnei, in diverse preparate culinare, reprezinta si factori de protectie in combaterea multor boli. Exista mai multe varietati de patlagele vinete , in functie de forma si culoare: vinete rotunde, lunguiete, negre si... de culoare vinetie. Vanata contine amidon, sodiu, potasiu, calciu, fosfor, fier, sulf, dar si microelemente: magneziu, mangan, iod, cupru si zinc. In plus, continutul in fibre si vitamine (A,B,C,D,PP si E) este foarte bogat. Valoarea energetica este de 27 kcal la 100 g parte comestibila (cand nu sunt combinate cu ulei). Nutritionistii recomanda leguma aceasta in combaterea afectiunilor cardiovasculare, renale, hepatice, anemie, diabet zaharat , insuficienta pan­creatica, obezitate, reumatism, oligurie si constipatie . Datorita pro­prietatilor sale, vanata, prin antioxidantii puternici pe care-i contine, reuseste sa protejeze celulele cerebrale. Nutritionistul Eric Favre recomanda celor care au o pasiune pentru meniurile bazate pe vinete sa aleaga doar leguma ajunsa la maturitate. Inainte de momentul coacerii, vanata contine o substanta toxica: solanina. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum sa ai o viata sanatoasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea