Social

#obiceiuri Vinerea Mare #traditii Vinerea Marea #Paste 2015 #Vinerea Mare

Vinerea Mare, ziua in care e interzisa munca. Iata si alte superstitii

Vinerea Mare, ziua in care se comemoreaza rastignirea lui Iisus, este probabil una dintre cele mai incarcate de traditii din Saptamana Patimilor. Cele mai multe dintre ele tin de restrictii, de la interdictia de a-ti taia parul, pana la cea de a face curatenie sau mancare.

Ultima vineri din Postul Pastelui este zi de post negru. Credinciosii spun ca e bine sa nu mananci nimic in aceasta zi, insa celor care nu se pot totusi abtine de la mancare li se recomanda sa nu manance nicidecum urzici si nici sa nu foloseasca otetul in preparate. Motivul? Pe cruce, Iisus a fost batut cu urzici, iar buzele i-au fost udate cu otet.

Oamenii de la sate nu merg nici la camp, nici in gradina in aceasta zi, pentru ca se spune ca ceea ce se seamana azi nu rodeste. In plus, se crede ca cel care va munci azi va fi urmarit de ghinion toata viata.

In plus, in Vinerea Mare nu se sacrifica niciun animal, nu se spala, nu se coase si nici nu se face curatenie. Mai mult, nici nu ai voie sa iti tai parul in aceasta zi. Se spune ca cine se tunde in Vinerea Mare va avea parte de un mare necaz, chiar de moartea cuiva drag din familie.

Sursa foto: traditii-superstitii.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea