Social

#despagubiri ilegale # dorin cocos arestat # alin cocos arestat # videanu arestat #alina bica #adriean videanu #elena udrea

Fost ministru arestat! Cine a fost retinut impreuna cu el

Adriean Videanu, fost ministru al economiei, Dorin si Alin Cocos, Alina Bica si consilierul acesteia Florin Mihailescu au primit mandat de arestare azi la Inalta Curte de Casatie si Justitie. 

Cei cinci sunt acuzati intr-un dosar disjuns al despagubirilor ilegale de la ANRP in care este acuzata Alina Bica si nu este definitiva. Videanu, Alin Cocoş şi Mihăilescu urmează să fie încarceraţi, în timp ce Dorin Cocoş şi Alina Bica sunt deja în arest în alte două dosare - dosarul Microsoft si respectiv cel al despăgubirii ilegale pentru un teren supraevaluat.

In dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale, Bica este urmarita penal pentru luare de mită (două infracţiuni), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Dorin Cocoş este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi dare de mită, fiul său Alin Cocoş este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Florentin Mihăilescu, pentru complicitate la luare de mită.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea