Social

#victor ponta #psd #legea pensiilor #plangere penala #traian băsescu

Victor Ponta vrea suspendarea presedintelui Traian Basescu

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat ca va depune o impotriva lui Traian Basescu, in cazul in care vor exista dovezi care sa arate ca acesta i-a sustinut pe Roberta Anastase si Sever Voinescu sa fraudeze votul pe marginea Legii pensiilor, anunta realitatea.net.

"Vazand atitudinea lui Traian Basescu e clar ca trebuie sa facem plangere penala si impotriva lui. Roberta Anastase si Sever Voinescu nu au actionat de capul lor sau pentru ca vroiau sa treaca Legea pensiilor , ci asa le-a spus Traian Basescu. De aia ii si apara. Fata de Traian Basescu avem doar numeroasele declaratii in care ia partea fraudatorilor. In final, daca exista dovezi, sigur ca vom depune si impotriva lui plangere penala. Cel care indeamna la o fapta penala se numeste instrigator si se pedepseste cu aceeasi pedeapsa ca si faptuitorul", este de parere liderul social-democrat.

“Daca Traian Basescu promulga aceasta lege in fata evidentei ca a fost adoptata prin frauda, Traian Basescu incalca Constitutia si in acea zi vom declansa procedura de suspendare", a precizat Victor Ponta.

Reactii la declaratia lui Victor Ponta

Reactiile la anuntul facut de Victor Ponta nu au intarziat sa apara. Astfel, Crin Antonescu, presedintele PNL, Daniel Constantin , liderul PC, precum si Ion Iliescu, presedintele onorific al PSD-ului, au declarat ca sprijina initiativa lui Ponta.

De cealalata parte, reprezentantii partidelor aflate la guvernare resping ideea lui presedintelui social-democratilor.
“Victor Ponta este un om politic imatur si iresponsabil. Atitudinea revolutionara de tipul Che Guevara a domnului Ponta il face ca in lipsa unor solutii reale pentru romani sa faca astfel de propuneri care nu ar insemna nici mai mult nici mai putin o criza politica in care Romania ar intra. Nu cred ca astazi Romania are nevoie de o criza politica", a declarat Adriean Videanu, prim-vicepresedintele PDL.

Nici UDMR-ul nu impartaseste ideea lui Victor Ponta. "Trebuie foarte bine analizate lucrurile si privit si celalalt aspect. Ce urmeaza dupa? O situatie de instabilitate cred ca nu sta in interesul nimanui din tara la acest moment", a declarat deputatul UDMR Petru Lakatos.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea