Social

#volan pe dreapta #legi #rar #masini

Vesti proaste pentru soferi! Anuntul RAR

 

Inca de luna trecuta se discuta intens ca o anumita categorie de masini sa nu mai fie lasata sa circule pe drumurile tarii noastre. Luna aceasta, autoritatile au decis ca noua hotarare sa intre in vigoare!

Ministrul Transporturilor a semnat modificarea regulilor de omologare individuala si eliberare a cartii de identitate pentru vehicule rutiere, interzicand omologarea in Romania a masinilor cu volan pe partea dreapta.

Interdictia va intra in vigoare imediat ce ordinul va fi publicat in Monitorul Oficial. Registrul Auto Roman (RAR) a omologat in ultimii doi ani peste 25.000 de autovehicule cu volanul pe partea dreapta, relateaza profit.ro

Proiectul de ordin a fost in dezbatere publica pana la finalul lunii iulie si a fost semnat acum, urmand sa intre in vigoare imediat ce va fi publicat in Monitorul Oficial, conform Stirileprotv.ro.

Este introdus un articol in care se precizeaza ca „Postul de conducere trebuie sa fie situat pe partea stanga in raport cu planul median longitudinal al autovehiculului. Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate in serviciile publice comunitare (curatenie stradala), precum si autovehiculele care au fost inmatriculate ultima data intr-un alt stat membru al UE si care nu au suferit modificari in raport cu configuratia de inmatriculare initiala. Pentru acestea din urma, in cazul autovehiculelor din categoriile M2 si M3, usile de serviciu vor fi amplasate pe partea dreapta, in raport cu planul median longitudinal al autovehiculului.”

George Dinica, director RAR: “Cea mai mare problema apare la efectuarea manevrei de depasire. Nu are vizibilitatea suficienta. Foarte multe masini cu volanul pe partea dreapta sunt implicate in accidente si sunt de regula vinovate.

 

Sursa: Stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea