Social

#tren centura #bucurest #tren #centura

Vesti bune pentru bucuresteni! Din 2017 vor putea calatori cu trenul pe centura capitalei

Bucurestenii care trebuie sa strabata orasul pentru a ajunge la munca, au parte de vesti bune. Incepand din 2017, Bucurestiul va avea posibilitatea de a calatori cu trenul intre Gara de Nord si Gara Progresu. Traseul stabilit va avea 30 de kilometri si 16 statii.

Dintre cele 16 statii stabilite, 7 sunt deja existente, iar locuitorii din Bragadiru, Chiajna si Domnesti vor urma sa beneficieze de serviciile traseului.

Durata traseului va fi de 40 de minute, cu tot cu opriri, anunta autoritatile. Noua linie feroviara va fi gata in luna februarie 2017.

"Costul unei calatorii va fi de 4.4 lei, iar, practic, se va putea ajunge din nordul in sudul Capitalei in 40 de minute, inclusiv opririle in statii. Trenurile vor putea circula din 15 in 15 minute, chiar si mai des daca va fi cazul", a declarat Sorin Buse, ministrul Transporturilor, potrivit auto-bild.ro.

Pana la finalul anului viitor este programata si etapa a doua a proiectului. Acesta vizeaza legarea centurii feroviare de statiile de metrou Preciziei si Berceni.

Sursa foto: exclusivnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea