Social

#program de lucru #angajati #angajatori #zile libere

Vesti bune pentru angajati! Vor munci mai putine zile!

Un nou proiect de lege prevede ca angajatii si angajatorii sa lucreze patru zile pe satamana. Parlamentarii isi doresc ca oamenii sa aiba mai mult timp liber.

Astfel, persoanele care muncesc 10 ore pe zi vor avea saptamana de lucru de doar patru zile. Vor avea astfel un weekend prelungit, in care se vor odihni mai bine si vor da mai mult randament in timpul programului de munca.

"Pentru salariatii angajati cu norma intreaga, durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana. Fiecare angajator stabileste impreuna cu angajatul norma timpului de munca, acesta putand fi si de 10 ore pe zi, cu respectarea a 40 de ore pe saptamana. Angajatul poate sa mearga la munte sau la mare ori sa faca un gratar cu prietenii. Deci ar creste vanzarile si profitul in domeniul alimentatiei publice, serviciilor si turismului", se arata in propunerea legislativa, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: zf.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea