Social

#litoral #reabilitare #statiune litoral #litoralul romanec

Veste buna pentru turisti: o statiune populara de pe litoralul romanesc intra in reabilitare

Veste buna pentru turistii care aleg sa-si petreaca vacanta la malul Marii Negre, in statiunea Mamaia. Guvernul a aprobat o finantare in valoare de 50 de milioane de euro pentru reabilitarea acestei zone a litoralului.

Potrivit Mediafax, lucrarile vor fi efectuate in perimetrul statiunii Mamaia, intre hotelurile Rex si Sulina si Vila Turturica (statie bariera intrare). Conform hotararii aprobate de Guvern, investitia va fi esalonata pe o durata de trei ani, iar finantarea celor 50,7 milioane de euro este asigurata atat de la bugetul de stat, cat si din fonduri externe nerambursabile si alte surse, putand fi actualizata ulterior.

Reabilitarea statiunii Mamaia face parte dintr-o operatiune mai ampla prin care se urmareste protectia si reabilitarea intregului litoral sudic, in zona municipiului Constanta si Eforie Nord. Contractul, in valoare de peste 170 de milioane de euro, a fost semnat la sfarsitul lunii aprilie.

Acest proiect are drept scop protejarea plajelor impotriva riscului de eroziune in cinci zone grav afectate in ultimii ani: Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud si Eforie Nord. Lungimea totala a plajelor care vor intra in reabilitare este de peste 7 km.

Sursa foto: infopensiuni.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea