Social

#Hope and Homes for Children Romania #concert caritabil #vedete #personalitati

Vedete si personalitati la cel mai mare concert caritabil al primaverii

Cea de-a patra editie a concertului caritabil, a adunat pe scena Ateneului Roman mai multe vedete si personalitati. Concertul organizat de Hope and Homes for Children Romania a avut loc duminica, 10 aprilie.

 

La Hope Concert au participat peste 800 de invitati printre care s-au numarat prim-ministrul Dacian Ciolos impreuna cu sotia sa, Valerie, Printesa Marina Sturdza, presedinte onorific al Hope and Homes for Children, ministri, reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale precum si numeroase vedete. Spectacolul a fost prezentat de Amalia Enache, jurnalista PRO TV si ambasador Hope and Homes for Children Romania, si de activistul civic Dragos Bucurenci, purtator de cuvant al organizatiei.

Pe scena Hope Concert au urcat unii dintre cei mai importanti artisti romani, care au emotionat publicul cu interpretarile lor remarcabile. Printre acestia se numara violonistul Alexandru Tomescu, soprana Irina Iordachescu, violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Andrei Licaret, actorul Marius Manole si solistii Dan Bittman, Paula Seling si Feli, precum si tinerii si talentatii membri ai Ansamblului Violoncellissimo

Sala Ateneului a rasunat de acordurile muzicii lui sostakovici, Kreisler, Saint-Saens, Puccini si Mozart, dar si de celebre piese pop, "Dincolo de nori" intrepretata de Dan Bittman, "Creioane colorate" a lui Feli si "Danseaza cu mine" a Paulei Seling. La succesul programului au contribuit si compozitorii Dan Dediu si Catalin Cretu, care au reorchestrat piesele muzicale intr-o maniera inedita, adaptata pentru orchestra de violoncele.

"Cum am fi fost noi astazi, oare, daca in locul parintilor nostri, ne-ar fi crescut statul?! Daca in amintirile noastre de mici am fi impartit camera cu zeci de alti copii, daca nimeni, niciodata, nu ne-ar fi facut o fotografie ca astazi sa stim cum aratam cand eram copii, daca nimeni, niciodata, nu ne-ar fi intrebat ce vrem sa facem, daca n-ar exista amintirea mamei cu mana pe fruntea noastra cand aveam febra, daca nu ar exista amintirea tatalui, bunicilor care sa ne duca undeva de mana. Daca ne-am amintit paturi aliniate, vreo doamna ingrijitoare rea sau, cu noroc, una buna. Sunt 6 ani de cand sunt alaturi de Hope and Hopes for Children Romania in calitate de ambasador si marturisesc ca este unul dintre lucrurile cu care ma mandresc. Pentru ca fiecare copil merita o casa si si o familie", a declarat Amalia Enache.

Invitatul de onoare al evenimentului a fost prim-ministrul Dacian Ciolos.

"Sunt convins ca problema copiilor institutionalizati e un test pe care ni-l da Dumnezeu ca sa gasim noi, pe langa iubirea pe care o avem pentru cei apropiati, si iubirea de a ne lua copii acasa. Sper sa gasim solutia ca, alaturi de stat, sa poata beneficia de resurse si organizatiile non-guvernamentale care au demonstrat in ultimii ani ca stiu sa actioneze eficient si ca, pe langa bani si legi, gasesc iubirea cu care sa incadreze si sa ingrijeasca acesti copii. Felicitari, Hope and Homes for Children, felicitari tuturor celor care au initiat aceasta actiune. inchei cu speranta ca noi toti vom gasi in noi iubirea cu care sa fim in masura sa venim cu solutii", a declarat prim-ministrul Dacian Ciolos.

Printesa Marina Sturdza, presedinte onorific al Hope and Homes for Children, a primit o distinctie pentru intreaga activitate desfasurata in sprijinul fundatiei, recunoscandu-i-se astfel dedicarea si generozitatea cu care a sprijinit constant cauza celor mai vulnerabili copii ai Romaniei, in ultimele doua decenii.

"Soarta acestor copii institutionalizati trebuie sa ne preocupe in continuare deoarece, daca nu ii orientam pe o directie buna pentru viitor, vom deveni o tara necompetitiva in Europa si in lume. Vom reusi daca ne concentram pe prevenirea abandonului, asigurarea unei educatii si pregatirea pentru o existenta independenta si responsabia a celor care la 18 ani ies din sistemul de asistenta sociala", a spus printesa Marina Sturdza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea