Social

#studiu #copii #telefon mobil #smartphone

Varsta la care copiii primesc primul telefon mobil, din ce in ce mai mica

Un studiu recent a dezvaluit faptul ca micutii primesc primul smartphone in jurul varstei de 10-12 ani, dar si ca varsta la care copii au acces pentru prima data la un asemenea gadget este in scadere.

Studiul, realizat de compania romaneasca Bitdefender, a implicat 2000 de parinti din SUA, Franta, Germania, Spania, Portugalia, Brazilia, Italia, Rusia si Romania.

Tot mai multi copii romani primesc primul smartphone la 6-9 ani. Mai exact, "doi din zece copii primesc un telefon cu Android inainte de 12 ani, iar unul din zece, la 6 sau 7 ani", informeaza Bitdefender.

In alte tari, situatia este si mai alarmanta. Studiul a dezvaluit ca, in Germania, copiii au acces la primul lor telefon mobil in jurul varstei de 5 ani, iar in Spania, 10% dintre micuti au deja un smartphone la 5-6 ani.

Desi explicatia parintilor este aceea ca, multumita telefonului mobil, reusesc sa isi supravegheze mai bine copiii, in realitate smartphone-urile pot declansa numeroase probleme: escrocherii, hartuiri, fraude.

"Criminalii informatici stiu ca este mult mai probabil ca un copil sa cada in capcana jocurilor, a actualizarilor false, a fraudelor prin SMS sau a altor tipuri de amenintari", afirma Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender, citat de yoda.ro.


Sursa foto: parentdish.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea