Social

Vara, risc crescut de toxiinfectii alimentare

Medicii recomanda in aceasta perioada sporirea masurilor de igiena, tinand cont ca vara exista un risc mai mare de toxiinfectii alimentare si boli diareice. Astfel, populatia este sfatuita sa se spele cu apa si sapun in mod special inainte de , inainte de masa si mai ales dupa folosirea toaletei. Specialistii recomanda spalarea si dezinfectarea suprafetei ustensilelor de bucatarie, dar si acordarea unei atentii sporite curatarii recipientelor in care se prepara alimentele. Fructele si legumele trebuie spalate sub jet de apa rece, iar apa potabila trebuie folosita atat pentru prepararea alimentelor , cat si pentru consumul uman, doar daca provine din surse sigure. Atat apa, cat si laptele, daca nu este pasteurizat, este obligatoriu sa fie fierte inainte de a le consuma. Persoanele care au rani sau infectii la nivelul mainilor sau care au trebuie sa evite treaba in bucatarie. Alimentele se gatesc la o temperatura corespunzatoare si nu trebuie lasate la temperatura camerei mai mult de doua ore. Frigiderul, setat la -18 grade Celsius Temperatura la care specialistii ne recomanda sa ne setam frigiderul, pentru a nu se altera mancarea, este de cinci grade Celsius, respectiv -18 grade Celsius in cazul congelatoarelor. Recongelarea alimentelor este contraindicata. Felul in care depozitam alimentele este la fel de important pentru sanatatea noastra, mai ales pe timpul verii. Alimentele usor perisabile trebuie neaparat pastrate la frigider, in timp ce contactul dintre alimentele gatite si cele aflate in stare naturala trebuie evitat. Hrana pentru sugari trebuie consumata imediat dupa preparare. In cazul in care exista simptome precum febra, dureri de cap, varsaturi , scaune diareice sau dureri abdominale , trebuie sa apelam la medic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea