Social

#documente #fier vechi #vanzare fier vechi

Vanzarea fierului vechi se va face numai dupa completarea unor documente

Vanzarea deseurilor neferoase, feroase, a celor electronice si electrice s-ar putea face numai dupa ce se vor completa unele documente privind identitatea vanzatorului. In acest fel, pot fi prevenite eventuale furturi.

Senatorii din Comisia pentru administratia a Senatului au adoptat recent un raport favorabil la initiativa legislativa de modificare a Legii 211/2011.

In propunere se arata ca persoanele fizice care vand metale neferoase si aliaje ale acestor sunt obligate sa declare la unitatea de achizitionare urmatoarele date: nume, prenume, seria si numarul actului de identitate, codul numeric personal, domiciliul. Persoanele juridice vor mentiona denumirea, sediul, imputernicirea reprezentantului si certificatul de inmatriculare.

In textul initiativei legislative se mai propune ca unitatea care colecteaza deseurile sa stocheze date precum "denumirea metalului neferos sau a aliajului si definirea naturii acestuia", "cantitatea, pretul si provenienta deseurilor impreuna cu documentul justificativ", precum si "contul bancar deschis de vanzator in care va fi efectuata plata". Datele vor fi stocate pe o perioada de trei ani. In cazul in care se refuza prezentarea datelor organelor de control, vor fi aplicate amenzi cu valori cuprinse intre 10.000 si 30.000 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea