Social

# amenzi vaccinare #amenzi parinti vaccinare copii # vaccinare obligatorie

Vaccinarea copiilor, obligatorie din luna februarie

Vaccinarea copiilor ar putea deveni obligatorie de la finalul lunii februarie, potrivit unui nou proiect de lege. 

Proiectul a fost blocat de mai bine de doi ani in comisiile parlamentare si prevede, printre altele, ca, in cazul vaccinurilor obligatorii, consimtamantul pentru imunizare se prezuma ca fiind dat.

Conform prevederilor din proiectul de lege, parintii care vor refuza sa isi vaccineze copiii si sa nu participe la actiuni de informare cu privire la beneficiile imunizarii vor fi sanctionati cu amenda de pana la 10.000 de lei. Intalnirile vor avea loc in cabinetele medicilor de familie. De asemenea, parintii care vor refuza vaccinarea nu isi vor mai putea duce copiii in colectivitati. Vaccinarea va putea fi refuzata doar in in care copilul prezinta o reactie adversa la unul dintre vaccinuri sau la mai multe. Intoleranța copilului va fi atestata printr-un certificat.

Odata ce legea va fi adoptata, copiii nevacccinati ar putea sa nu mai fie primiti la gradinite sau scoli. La inscriere, unitatile de invatamant vor fi obligate sa solicite parintilor o adeverinta care sa ateste efectuarea vaccinurilor.In cazul în care copilul nu este imunizat sau schema de vaccinare este incompleta, cel mic trebuie vaccinat in termen de un an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea