Social

Ungaria schimbă moneda abia în 2014

Data
la care euro ar trebui amanată pentru anul 2014, estimează agenţia de rating Standard & Poors. "Pentru Ungaria, estimăm că data aderării la euro va fi 2014, fiind posibil ca Ungaria să adere la euro mai tarziu decat Romania şi Bulgaria, ţări care sunt pe un drum mai bun pentru aderarea la zona euro", a declarat analistul S&P Kai Stukenbrock. Guvernul ungar face faţă unor presiuni enorme pentru a reduce deficitul public, ţinta oficială pentru sfarşitul acestui an fiind de 8 procente din Produsul Intern Brut , cel mai ridicat nivel din UE. Budapesta şi-a propus ca obiectiv aderarea la zona euro în anul 2010, însă pentru a putea face acest lucru trebuie să aducă deficitul public sub pragul de 3 la sută din PIB pană în anul 2008.
  •   2006-07-10
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.