Social

#orchestra #carnegie hall #youtube #vioara #toader flueras

Un roman in orchestra YouTube

Singurul roman selectionat pentru orchestra YouTube este clujeanul Titus Flueras. Orchestra de 80 de artisti va concerta pe 15 aprilie in New York, la Carnegie Hall , una dintre cele mai mari sali de concerte din intreaga lume.

Pentru a avea sansa sa participe la concurs, Flueras, lector universitar la Academia de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj, s-a filmat interpretand doua piese. Prima a fost o lucrare scrisa special pentru concurs de catre muzicianul de origine chineza Tan Dun, a doua a fost "Capriciu 24" de Paganini.

Clujeanul a trebuit sa cante partitura la vioara filmandu-se webcam, dupa indicatiile unui dirijor virtual si sa posteze filmarea online.

Orchestra Simfonica YouTube va fi dirijata de un muzician de talie mondiala, americanul Michael Tilson Thomas, castigator a opt premii Grammy . Titus Flueras a fost ales dintr-un numar de peste 3.000 de candidati din intreaga lume.

Muzicienii London Symphony Orchestra au selectat 200 de profesionisti care au mers in finala. Cei 80 de participanti au fost alesi de utilizatorii site-ului YouTube. Flueras este singurul roman care va canta alaturi de muzicieni cunoscuti in cadrul orchestrei.

"E senzational sa canti in fata a zeci de mii de oameni. Atunci te incearca cele mai covarsitoare emotii", a spus instrumentistul clujean, pentru Adevarul.

Concertul din aprilie al orchestei Youtube va fi filmat in fata a 100.000 de spectatori. 

Urmareste-l pe Toader Flueras interpretand "Capriciu 24" de Paganini pentru preselectia orchestrei Youtube:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea