Social

Un nou Luvru, la Abu Dhabi

Acor
dul pe care guvernul francez îl negociază cu autorităţile de la Abu Dhabi pentru construirea unui Muzeu Luvru face obiectul unei polemici în Hexagon. Dezbaterile ridică o unică întrebare: cum se poate ca un obiectiv cultural de prim ordin să facă obiectul unor negocieri comerciale, scrie "El Mundo". Ziarele " Le Figaro " şi "Liberation" relatează despre construirea unui Luvru la Abu Dhabi, care ar putea să-şi deschidă porţile în 2012. Delegaţii franceze şi din Emirat s-au vizitat în ultimele săptămani pentru a încheia un acord prin care celebrul muzeu din Paris să cedeze marca unui centru cultural din această ţară a Golfului. Proiectul de contract este confidenţial, însă "Liberation" semnalează că Franţa ar putea primi circa 500 milioane de euro nu numai pentru folosirea mărcii, dar şi pentru ca Emiratul să consulte specialişti francezi în colecţii artistice şi administrarea muzeelor. "Muzeele nu se vand" Protestele au fost demarate de un fost responsabil al organismului care supervizează toate muzeele publice din Franţa, Françoise Cachin, care a scris în "Le Monde": "Muzeele nu se vand". La muzeu, conservatorii au vorbit despre o demisie colectivă. O petiţie împotriva proiectului, postată pe site-ul Latribunedelart.com, a fost semnată de mii de persoane din toate orizonturile culturale.Există temeri că unele colecţii din muzeele pariziene ar putea fi "vandute" în străinătate sub acoperirea împrumuturilor pe termen lung. "Le Figaro" ia apărarea oficialilor, care spun că nu e vorba despre vanzarea muzeului, ci despre o "deschidere culturală a Franţei spre străinătate".
  •   2007-01-09
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: 5 sfaturi financiare pentru o vacanta fara griji

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.