Social

#hoteluri #impozit pe profit #pensiuni #impozit hotel #impozit pensiuni

Un nou impozit pentru hoteluri si pensiuni

Guvernul vrea sa schimbe prin lege modul de taxare a hotelurilor si pensiunilor si sa introduca, in locul cotei de 16% pe profit sau 3% pe cifra de afaceri, un nou impozit pe camera de hotel.

Acesta ar putea fi cuprins intre 42 si 200 de euro, pentru Bucuresti, intre 15 si 66 de euro pentru hotelurile si pensiunile de pe litoral si intre 19 si 82 de euro pentru statiunile montane, potrivit primelor calcule efectuate de Ministerul Economiei.

Prin aceste modificari, Guvernul doreste largirea bazei de impozitare prin taxarea firmelor care nu isi declara profitul.

Noul impozit pe care intentioneaza sa il introduca Guvernul pentru hoteluri si pensiuni va fi calculat tinand cont de trei indicatori: valoarea de baza, coeficientii de sezonalitate si cei de zona. Astfel, valoarea de baza de ridica la 50 de euro pe camera pe an pentru hotelurile de 1-2 stele, 75 de euro pentru 3 stele, 125 de euro pentru 4 stele si 200 de euro pentru cele de 5 stele.

Coeficientii de sezonalitate sunt de 0,8 pentru Bucuresti, municipii si orase, 0,5 in zona rurala si munte si 0,4 in hotelurile de pe litoral si din Delta.

Coeficientul de zona a fost stabilit intre 1,02 si 1,25 in Bucuresti, 0,96-1,14 in municipii, 0,98-1,03 in orase, litoral si munte si 0,8 in Delta.

Sursa foto: b365.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea