Social

#diabet tip II # beneficii iaurt #iaurt #sanatate

Studiu surprinzator! Un iaurt pe zi te fereste de o boala cumplita

Iaurtul contribuie la reducerea riscului de diabet zaharat de tip 2 cu pana la 18%, dezvaluie un studiu recent al unei echipe de cercetatori americani de la Scoala de Sanatate Publica a Universitatii Harvard.

Echipa de experti a analizat datele obtinute de la 180 de adulti carora le-au fost urmarite starea de sanatate si stilul de viata. Participantii au completat, la debutul studiului, un chestionar referitor la obiceiurile alimentare si istoricul de boli cronice, iar cercetatorii au actualizat respectivele date la fiecare doi ani, in urma unor noi teste efectuate asupra voluntarilor.

Astfel au descoperit ca o portie de iaurt (aproximativ 250 g), consumata zilnic, contribuie la reducerea riscului de diabet zaharat de tip 2 cu pana la 18%, in contextul in care efectul benefic nu s-a dovedit valabil pentru toate lactatele.

Specialistii nu au putut preciza cu exactitate care sunt factorii care transforma iaurtul intr-un "superaliment", insa considera ca mentinerea, per total, a unui stil de viata sanatos si a unei greutati optime - obezitatea fiind un factor major de risc pentru diabet - sunt elemente-cheie pentru a evita dezvoltarea acestei boli cronice.

Studiul a fost publicat in revista de specialitate BMC Medicine.

Foto: sheknows.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea