Social

#copil #internet #dicutie #sexual

Un copil din zece poarta conversatii cu caracter explicit sexual pe internet

Desi este considerat o sursa moderna de cunoastere , internetul a devenit periculos pentru copii. Un studiu britanic arata ca un copil din zece poarta conversatii cu tenta sexuala pe internet. 

Internetul este, pentru copii si adolescenti, una din cele mai frecvente modalitati de a-si petrece timpul liber. Mai grav este ca micutii se lasa manipilati de persoane dubioase.

Potrivit raportului anual Mobile Life, 11 la suta dintre copiii cu varste intre 11 si 18 ani au purtat discutii explicit sexuale pe internet, iar 28 la suta dintre ei au recunoscut ca au accesat site-uri pentru adulti. Foarte multi copii se ascund de parinti si pretind ca isi fac temele doar ca sa poata sta in fata calculatorul.

In realitatea, ei acceseaza site-uri pornografice sau discuta despre sex cu straini. Mai mult, tinerii folosesc si camere web prin intermediul carora se pot vedea cu interlocutorii. 53% dintre copiii din Marea Britanie, au recunoscut ca au comunicat cu ajutorul camerelor web.

"Poate fi destul de periculoasa obtinerea de informatii, dialogul cu o persoana caruia nu-i cunosti identitatea, care nici nu stim daca are sau nu o anumita tulburare sexuala! a declarat psihologul Mirela Zivari la Realitatea TV.

Acelasi studiu indica faptul ca jumatate din copii trimit minim sase mesaje pe zi. In aceste conditii, specialistii le recomanda parintilor sa trateze problema internetului ca pe oricare alt pericol posibil pentru copii. Parintii ar trebui sa instaleze sisteme de securitate pe computer, sa le spuna minorilor sa nu ofere detalii strainilor care ii abordeaza si sa raporteze orice caz de abuz sau materiale jignitoare.

Potrivit Mirelei Zivari, vina pentru comportamentul copiilor si accesul acestora la informatii indecente de la o varsta din ce in ce mai mica o poarta parintii. "Daca ne-am gandi la mesajele cu tenta sexuala pe care le putem vedea incepand cu desenele animate, cu reclamele care apar pentru orice produs fie ca este vorba de cafea, mobila sau ochelari de soare, filmele care sunt la indemana copiilor atunci cand parintele lasa noaptea copilul singur in camera si nu mai are grija, nu ne mira ca suntem din ce in ce mai expusi violurilor, abuzurilor sexuale, abuzurilor emotionale cu tenta sexuala din zilele noastre. Varsta scade din ce in ce mai mult pentru ca accesul la sexualitate este permis prin toate influentele, prin toti stimulii din jurul copilului", spune Mirela Zivari.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea