Social

#cablu semafoare inteligente #trafic bucuresti #semafoare inteligente

Un cablu, vinovat pentru haosul din traficul bucurestean

De patru luni, semafoarele inteligente din Bucuresti, care ar trebui sa fluidizeze traficul in intersectiile aglomerate, nu mai functioneaza de patru luni! Motivul? Un cablu, pe care nimeni nu-l poate schimba pentru ca Primaria Capitalei nu are contract de mentenanta pentru sistemul de semafoare sincronizate.

Inca din 2009, Administratia Strazilor a instalat in Capitala un sistemul inteligent, otat cu camere de supraveghere si senzori care masoara volumul de trafic, in peste 240 de intersectii, potrivit Digi24.

Din luna iulie insa, camerele nu mai transmit imagini, dupa ce un cablul cu pricina a fost sectionat.

In urma scandalului, in loc de reparatii, apar demisii, dupa cum scrie digi24.ro. Sefa Administratiei Strazilor din Primaria Capitalei a renuntat la post.

„Primaria Capitalei va lua toate masurile pentru ca defectiunile aparute sa fie remediate in cel mai scurt timp, iar sistemul de management sa functioneze in parametri normali”, a transmis primaria Capitalei intr-un comunicat de presa.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care a finantat mare parte din proiect, se gandeste acum sa ceara Primariei Capitalei banii inapoi daca situatia nu va fi rezolvata in cel mai scurt timp.

Sursa foto: observator.tv


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea