Social

#NASA asteroid #asteroid-gigant #asteroid pamant #nasa

Un asteroid-gigant se apropie de Pamant!

Un asteroid de aproximativ 600 metri lungime va trece miercuri in apropiere de Pamant, dupa ce a ocolit Soarele,  iar apoi isi va continua ruta spre Jupiter inainte de a se intoarce spre centrul sistemului nostru solar, informeaza NASA. 

NASA a precizat ca asteroidul nu reprezinta niciun risc pentru planeta noastra, cel putin pentru urmatorii 558 de ani, data la care el va trece din nou pe langa Terra, insa mai aproape. 

„Desi nu exista nicio posibilitate ca asteroidul sa intre in coliziune cu planeta noastra, va ajunge totusi prea aproape pentru un corp ceresc de asemenea dimensiuni”, precizeaza agentia spatiala intr-un comunicat.

Denumit 2014-JO25, asteroidul care masoara putin peste 650 de metri lungime va trece la 1,8 milioane de kilometri distanta de Terra, ceea ce inseamna aproximativ de cinci ori distanta care ne desparte de Luna.

Trecerea asteroiduluiin apropiere de Terra va fi „o oportunitate exceptionala” pentru astronomi si cei pasionati de stele, a subliniat NASA. Suprafata sa este de doua ori mai stralucitoare decat cea a Lunii si ar trebui sa fie vizibil cu ajutorul unui mic telescop, timp de una dau doua nopti”, a precizat NASA.   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea