Social

#un an de la Colectiv #comemorare Colectiv #victime colectiv #colectiv

Un an de la Colectiv. Romanii nu uita tragedia, victimele si eroii

La un an de la tragedia din 30 octombrie 2015, Asociatia Colectiv GTG 3010 organizeaza in perioada, 28 – 30 octombrie, #3010 Festival, eveniment caritabil in beneficiul victimelor Colectiv.


La un an de la tragedia din 30 octombrie 2015, Asociatia Colectiv GTG 3010 organizeaza in perioada, 28 – 30 octombrie, #3010 Festival, eveniment caritabil in beneficiul victimelor Colectiv.

Sub motto-ul ”Heroes never die. Keep their spirits alive”, evenimentul comemoreaza cei 64 de tineri care si-au pierdut viata in tragedia din clubul Colectiv si este dedicat, totodata, celor care s-au luptat timp de un an cu traume si cu rani grave.

“Sunt constient ca nimic nu imi poate aduce copilul inapoi, insa in memoria baiatului meu, un chitarist plin de energie, si a celorlalti copii pe care astazi ii plang parintii, alaturi de cei care au invins moartea, organizam acest eveniment si ne propunem sa aiba loc anual. Este si un semnal de alarma ca ceea ce s-a intamplat la Colectiv nu trebuie sa se repete, dar si un moment oportun pentru a incepe sa investim cu adevarat in solutii pentru salvarea de vieti”, a declarat Eugen Iancu, membru fondator al Asociatiei Colectiv GTG 3010.

La Beraria H, in cele trei zile ne vor fi alaturi Compact, Talisman, Coma, Kempes, Metrock, Anton, Krypton, Truda, Altar, Awake, Trooper, W3 4R3 NUMB3R5, Costi Camarasan Band, Florin Chilian, Bulletproof, Fallen, Nexus, Hatemode, Gray Matters, 7 Semne, ultimele cinci fiind direct afectate de incendiul din clubul Colectiv.

Banii din vanzarea biletelor vor fi folositi in beneficiul victimelor Colectiv, la decontarea tratamentelor. Nevoile acestora sunt mari si pe termen nedeterminat. Rolul nostru este acela de a-i ajuta sa treaca cat mai usor peste suferinta deja existenta.

Tot in amintirea celor 64 de tineri care si-au pierdut viata in incendiul de acum un an, Asociatia Colectiv GTG 3010 va inaugura vineri un monument, pe care il va descoperi pe 30 octombrie, in jurul orei 12:00, in piateta din faţa fostului club Colectiv.

”Încă de la începutul anului ne-am dorit foarte mult ca acest monument să existe şi ne-am luptat cât am putut pentru realizarea sa. Nu vrem ca oamenii să uite ce s-a întâmplat pe 30 octombrie 2015, nu trebuie ca cei 64 de tineri care au plecat dintre noi să fie uitați. Acest monument era necesar pentru că atâta timp cât oamenii au în minte ce s-a întâmplat atunci, vor avea grijă, pe viitor, să evite orice acţiuni care să ducă la astfel de tragedii.”, a declarat Eugen Iancu, membru fondator al Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

In plus, duminica, 30 octombrie, circulatia va fi restrictionata in zona Pietei Bucur din Capitala, deoarece in zona au loc manifestari de comemorare a unui an de la incendiul din clubul Colectiv, potrivit Brigazii Rutiere.

„In conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, in data de 30.10.2016, intre orele 12.00 – 23.00, vor avea loc activitati comemorative in zona acces Fabrica Pionierul – Piata Bucur”, potrivit unui comunicat de presa al Brigazii Rutiere

Politistii transmit ca, in functie de numarul participantilor, se va restrictiona traficul auto progresiv pe Strada Bucur, intre Strada Garle, Strada Verzisori, strazi care converg spre Piata Bucur.

Brigada Rutiera Bucuresti le cere soferilor sa evite deplasarea in zona, sa circule cu maxima atentie, sa foloseasca rutele ocolitoare si sa respecte semnalele politistilor rutieri aflati in trafic pentru devierea acestuia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea