Social

#medic #google #studiu google # medicina online # diagnostic online

Medicii dau alarma! Iata motivul ingrijorator

Alarma in randul medicilor de familie! Studiile recente arata ca tinerele femei prefera sa caute online simptomele in cazul bolilor intime, pentru a evita sa dea ochii cu doctorii.

Studiul efectuat in Marea Britanie arata ca peste o treime din tinerele femei se simt jenate sa discute problemele de sanatate cu medicul, daca acesta este barbat. 56% dintre femei recunosc ca dau cautare pe Google imediat ce simt ca este ceva in neregula cu ele, iar 92% dintre acestea prefera sa isi puna singure diagnostice cu ajutorul informatiilor de pe internet.

Expertii au constatat ca femeilor cu varste pana in 30 de ani le ia aproape trei saptamani pana sa se prezinte la un consult in fata unui medic, chiar daca sunt constiente de existenta unor simptome alarmante.

Asociatia Balance Activ, cea care a efectuat studiul in Regatul Unit, sustine ca atitudinea tinerelor britanice nu este singulara in Europa si o considera un adevarat pericol pentru sanatatea acestora. "Doar 28% dintre tinerele cu varste intre 18-24 de ani au incredere in sfatul medicilor, in schimb, 76% dintre ele isi expun problemele de sanatate pe internet", explica Rosemary Leonard.

Foto: intimatehealthhelp.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea