Social

#tablouri #talent #copil autism #talent pictura #vanzare tablouri

Uimitor! Iris, fetita care nu vorbeste, dar picteaza dumnezeieste

O copila de numai 5 ani din Marea Britanie a uimit lumea intreaga cu tablourile pe care le creeaza, multi comparandu-i talentul cu cel al unor pictor celebri precum Monet sau Renoir, scrie Mediafax.

Dupa ce implinise deja doi ani, parintii fetitei, Arabella Carter-Johnson si Peter-Jon Halmshaw, si-au dat seama ca fetita nu vorbeste si nici nu poate pastra contactul vizual cu cei din jur. La scurt timp, copilul a fost diagnosticat cu autism. Atunci parintii s-au gandit ca pictura ar putea-o ajuta pe Iris sa se exprime, astfel ca i-au cumparat pensule si acuarele.

"De la primul desen, ea a umplut panza cu culori si nimic nu era intamplator. Totul era gandit foarte bine. Ea era atat de multumita si de fericita si atunci ne-am dat seama ca am gasit un mod de a intra in lumea ei si de a interactiona cu ea", povesteste mama fetitei, citata de CNN.

Mandri de creatiile lui Iris, parintii i-au postat lucrarile pe Facebook, iar reactiile prietenilor virtuali au fost uimitoare. Dupa doar doi ani in care si-a exersat talentul, lucrarile fetitei sunt deja la mare cautare si se vand chiar si cu 1.500 de lire sterline bucata.

Parintii au realizat si un site unde expun tablourile, site care a inregistrat peste un milion de accesari.

Sursa foto: irisgracepainting.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea