Social

UE, somată să protejeze drepturile homosexualilor

Asociaţia Internaţională a Lesbienelor şi Homosexualilor (The International Lesbian and Gay Association - ILGA) a publicat o listă de solicitări adresată noii preşedinţii a Uniunii Europene, exercitată de Finlanda pană la sfarşitul anului. Printre altele, ILGA solicită "protejarea drepturilor fundamentale şi a egalităţii" pentru persoanele gay şi să se asigure că potenţialele state membre - Bulgaria, Turcia, Romania, Croaţia şi Macedonia - garantează şi apără drepturile minorităţilor sexuale reprezentate de lesbiene , homosexuali, bisexuali şi transsexuali. De asemenea, documentul solicită acordarea de fonduri organizaţiilor minorităţilor sexuale şi pentru iniţierea unor programe educative de combatere a homofobiei şi a rasismului pe vechiul continent. În urmă cu o lună, UE a adoptat o rezoluţie care prevede sancţiuni pentru manifestări homofobe, antisemite sau islamofobe.
  •   2006-07-17
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Care sunt joburile de viitor?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.