Social

#amenintare isis #mosu #isis #europa #ue #malaezia

UE amenintata de ISIS, dupa ofensiva din Mosu! Autoritatile se tem de ce-i mai rau

UE si Malaezia sunt in stare de alerta dupa operatiunile de eliberare si recucerire a Mosului. Acestia se tem ca jihadistii din gruparea Stat Islamic vor fugi din Irak si se vor adaposti in Malaezia sau in Europa.

Comisarul european pentru securitatea Uniunii, Julian King, a lansat un avertisment in legatura cu un aflux de jihadisti din gruparea Stat Islamic (SI) catre Europa in cazul in care fieful SI din Irak, orasul Mosul, va fi cucerit de trupele guvernamentale irakiene, potrivit libertatea.ro.

"Chiar si un numar mic de jihadisti reprezinta o amenintare grava, pentru care noi trebuie sa fim pregatiti, prin sporirea capacitatii noastre de rezistenta in fata amenintarii teroriste", a estimat comisarul european pentru securitate.

Si Malaezia si-a intarit securitatea la frontiere, in cazul in care malaezienii ce s-au alaturat ISIS vor incerca sa revina in tara.

Vicepremierului Ahmad Zahid Hamidi a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca securitatea la granite, inclusiv pe aeroport, a fost crescuta, in timp ce rutele ilegale folosite de obicei de contrabandisti sunt monitorizate.

"Am facut schimb de informatii cu agentiile internationale de profil si avem o lista de suspecti despre care noi credem ca au legaturi cu Daesh (n.r.-acronimul arab al ISIS)", a spus Ahmad Zahid.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea