Social

UE a incalcat drepturile teroristilor

Deci
zia unei curti europene care sustine ca Uniunea Europeana a incalcat drepturile omului in cazul declararii unei grupari de mujahedini iranieni drept terorista ofera un precedent pentru toti teroristii. Curtea de Prima Instanta din Luxemburg a anulat decizia UE din 2002 de a include pe lista oficiala a organizatiilor teroriste si de a ingheta fondurile Mujahedinilor Poporului din Iran. Au fost incalcate, conform Curtii de la Luxemburg, „drepturi fundamentale, precum cel al unei audieri corecte, obligatia de a oferi motivatii si dreptul la protectie juridica“. Lista gruparilor teroriste se intocmeste pe principiul „autoritatii competente “: un stat UE trebuie sa aduca dovezi despre o grupare celorlalte membre, iar pe baza consensului se adauga numele respectivei grupari pe lista terorismului. Decizia Curtii de la Luxemburg ofera insa un precedent pentru orice organizatie inclusa pe lista de a sustine ca au fost incalcate drepturile omului.
  •   2006-12-14
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.