Social

#udmr #alegeri prezidentiale #marko bela #laszlo tokes #traian băsescu

UDMR il sustine pe Basescu pentru a intra la guvernare

UDMR pare interesat de negocierea cu Traian Basescu pentru sustinerea lui in al turul doi al alegerilor prezidentiale. Maghiarii nu vor lansa inca un candidat propriu la presedintie, dar spera ca sustinerea presedintelui pentru un al doilea mandat sa-i readuca la guvernare.

Surse apropiate ale conducerii UDMR sustin pentru Evenimentul Zilei ca formatiunea lui Marko Bela ar urma sa participe din nou la guvernare dupa alegerile prezidentiale. Uniunea va incepe negocierile dupa alegerile europarlamentare la care spera sa obtine un procent de peste 10%.

Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor , a confirmat ca discutiile vor incepe dupa 7 iunie . "Nu ne grabim, fiindca noi credem ca inca nu a venit momentul unui Obama pentru Romania. Societatea romaneasca nu e pregatita sa aleaga un presedinte maghiar , oricat de bun, pregatit sau charismatic ar fi", a explicat Kelemen pentru cotidian.

Laszlo Tokes si-a exprimat si el deschiderea catre sustinerea lui Traian Basescu pentru un nou mandat, dar a evitat sa adopte o pozitie clara. Ideea beneficiaza si de acordul Partidului Civic Maghiar, al carui presedinte, Szasz Jeno, spune ca Traian Basescu si-a manifestat interesul in legatura cu problemele comunitatii maghiare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea