Social

#alexandru tomescu #concerte bucuresti #turneul stradivarius #concert stradivarius # concert tomescu # muzica clasica bucuresti

Turneul Stradivarius 2014: 12 concerte extraordinare marca Alexandru Tomescu

Daca va place muzica clasica, daca vreti sa ajutati niste copii sa aiba o viata mai buna, atunci exista un eveniment care le combina pe amandoua. Un concert extraordinar, un recital care nu poate fi egalat cu usurinta si care an de an aduna mai multi fani. 

La baza Turneului Naţional Stradivarius 2014, caci despre acest eveniment este vorba, se afla o reteta de succes: doi artisti de renume international, Alexandru Tomescu si Eduard Kunz, care colaboreaza din 2013, iar concertele si recitalurile in care au evoluat impreuna au avut ecouri extraordinare. De asemenea, cei doi sunt protagonistii unui program valoros si totodata atractiv pentru publicul de pretutindeni: Integrala Sonatelor pentru vioara si pian de Serghei Prokofiev, precum si o serie de lucrari de acelasi compozitor pentru aceste doua instrumente. 

O cauza sociala impresionanta este pretextul acestui turneu impresionat care va ajunge in 12 orase din tara: proiectul Hope and Homes for Children Romania. Turneul National Stradivarius se afla in topul celor mai importante evenimente culturale ale stagiunii de muzica clasica, atat din Romania, cat si din Europa. Iata programul concertelor pe care nu trebuie sa le ratati:

Despre Alexandru Tomescu

Este omul care a creat o revoluție în muzica clasică românească. După ce a câștigat cele mai mari competiții muzicale ale lumii, de la Concursul „Paganini” sau „Marguerite Long-Jacques Thibaud”, la Concursul Internaţional „George Enescu”, Alexandru a decis să se reîntoarcă în România și să contureze divers peisajul manifestărilor artistice autohtone.

Este artistul care în 2006 a avut curajul să înfiinţeze primul turneu de muzică clasică din România, susţinut exclusiv din fonduri private, muzicianul care a creat unul dintre cele mai cunoscute repere muzicale din România: Turneul Naţional Stradivarius, ajuns în 2013 la cea de-a șasea ediție. 

Este singurul artist clasic român care vinde CD-uri și DVD-uri în tiraje de peste 5.000 de exemplare, iar câteva dintre apariţiile sale neconvenţionale pot fi urmărite pe Vimeo sau YouTube

Despre Eduard Kunz 

Inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în topul celor mai buni 10 pianişti de mâine, Eduard Kunz a studiat la Școala Gnessin pentru copii supradotați din Moscova și mai apoi la celebrul Conservator Național de Muzică „P. I. Ceaikovski” de la Moscova. A obținut diploma de masterat cu distincție și medalie de aur pentru performanțele sale, la Royal Northern College of Music din Anglia. 

A obţinut nu mai puţin de 13 Premii I la importante competiții internaționale. Legătura sa specială cu România a început prin câştigarea Premiului I la Concursul Internaţional „George Enescu”, în 2007. Concertează regulat cu orchestre valoroase ale Europei şi ale lumii, cum ar fi: BBC Symphony Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic, Orchestra Philharmonia, Orchestra Naţională Rusă etc.

Proiectul Hope and Homes for Children

În 2013 Alexandru Tomescu a strâns prin Turneul Naţional Stradivarius 13.500 de euro pentru copiii orfani sau vulnerabili, sprijiniţi de Fundaţia Hope and Homes for Children România. De peste 15 ani Fundaţia HHC România este dedicată închiderii instituţiilor de tip vechi şi relocării copiilor în asistenţă socială sau în case de tip familial. Peste 20.000 de copii au beneficiat de programele speciale şi de politicile destinate să prevină abandonul şi să le ofere copiilor o viaţă mai bună. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea