Social

Turcii il vor plocon pe Hagi

Gica Hagi si-ar putea incheia perioada de somaj inainte de terminarea campionatelor, Galatasaray Istanbul fiind in cautare de un tehnician care sa nu aiba mare nevoie de adaptare dupa demisia lui Karl-Heinz Feldkamp.

Conform cotidianului „Star“, fostul selectioner al Romaniei ar fi ajuns chiar la un acord de principiu cu turcii, care ar putea deveni definitiv astazi, fapt neconfirmat insa de impresarul Victor Becali.

Acesta ne-a declarat ieri ca nu poarta nici un fel de negocieri cu turcii, totul fiind o speculatie a presei. Galatasaray se afla momentan pe pozitia a doua in campionatul Turciei, cu cinci puncte in spatele rivalei Fenerbahce, dar cu un meci mai putin disputat.

Turcii ar vrea un contract pina in vara, cu optiune de prelungire in functie de rezultate, Hagi solicita o intelegere pe un an si jumatate cu echipa de care se leaga cea mai mare performanta a sa ca tehnician - cistigarea Cupei Turciei.

Si „Fotomac“ noteaza ca Hagi ar fi o solutie pompieristica, din vara urmind sa fie adus un tehnician valoros: „Se pare ca oficialii clubului i-ar fi facut o oferta fostei vedete a echipei pentru un angajament temporar, deoarece Hagi cunoaste indeaproape formatia din Istanbul. Desi conducerea clubului nu a confirmat aceasta informatie, tehnicianul roman ar putea veni la Istanbul in orice moment“.

Mircea Lucescu este, ca de fiecare data in Turcia, numele cel mai vehiculat pentru postul de antrenor al formatiilor din Istanbul. Intr-un sondaj realizat de site-ul ajansspor.com, antrenorul lui Sahtior Donetk se afla in topul preferintelor, cu 33,6 la suta din voturi, in timp ce Hagi nici macar nu este nominalizat.

Pe locul doi in preferintele celor care au raspuns la intrebarea „Pe cine ati vrea sa vedeti in sezonul viitor la conducerea tehnica a echipei Galatasaray?“ se afla un turc, Abdullah Avci, cu 1.746 de voturi (27 la suta), urmat de Louis Van Gaal (13,3 la suta, 856 de voturi), Michael Laudrup (8,9 la suta, 576 de voturi), Christoph Daum (7 la suta, 452 de voturi), Falko Gotz (6,2 la suta, 401 voturi) si klaus toppmoller (3,9 la suta, 255 de voturi). Alte nume vehiculate de presa sint Alberto Zaccheroni si Lothar Matthaus .

In cazul in care nici una dintre variante nu va avea finalitate, Galatasaray va fi antrenata pina la finalul campionatului de actualii secunzi.

Hagi are cazier in Turcia

Idolatrizat in Turcia pentru contributia sa la dezvoltarea fotbalului in aceasta tara, Hagi a avut si probleme din cauza temperamentului sau vulcanic de pe gazon.

In urma cu citiva ani, un tribunal din Istanbul l-a amendat pe roman cu 1.770 de euro si condamnat la 17 luni de inchisoare cu suspendare pentru ca a agresat un arbitru pe cind evolua la Galatasaray, dupa cum urmeaza: doua luni de inchisoare pentru ca l-a scuipat pe arbitru in fata (insulta la adresa unui functionar public ), opt luni pentru ca l-a calcat pe picior pe Ersoy (ultraj la adresa unui functionar public) si sapte luni pentru ca l-a calificat drept hot pe arbitru in presa turca (recurgere la insulte prin intermediul mass-media). 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea