Social

Turcia nu e europeana

Ince
rcarile Turciei de a adera la UE vor primi o noua lovitura o data cu publicarea raportului Comisiei Europene asupra progreselor acestei tari, saptamina viitoare. Proiectul de raport, obtinut de „ Financial Times “ din Germania, subliniaza faptul ca Ankara nu a acordat acces navelor cipriote in porturile sale, ceea ce incalca acordul de uniune vamala dintre UE si turcia . Acesta este un motiv suficient pentru ca Bruxelles-ul sa opreasca negocierile cu Turcia, din moment ce Ciprul, in calitatea sa de stat membru, are drept de veto asupra integrarii Turciei. Presedintia finlandeza a UE incearca sa gaseasca o rezolvare problemei, organizind pe 5 si 6 noiembrie o intilnire intre UE, Turcia, Grecia, cipriotii greci si cipriotii turci. Raportul contine si alte stegulete rosii foarte importante: „Condamnarile pentru exprimarea de opinii nonviolente reprezinta un motiv de grava ingrijorare “. De asemenea, „cazuri de tortura si rele tratamente se inregistreaza inca“, „fortele armate continua sa exercite o importanta“, dar Turcia are probleme si cu coruptia, si protejarea drepturilor minoritatilor .
  •   2006-11-01
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.