Social

#anuntul mae # uraganul irma #Irma #romani disparuti #romani #mae

UPDATE Cei trei romani dati disparuti in urma uraganului Irma, au fost gasiti

UPDATE: Cei trei romani dati disparuti in urma uraganului Irma au fost gasiti si sunt in afara oricarui pericol.

Pana in acest moment, uraganul a facut numeroase pagube materiale si a dus la decesul a minim sapte persoane.

 

Trei romani care se aflai pe insula Saint Marteen din Caraibe, au fost dati disparuti in urma uraganului Irma. Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca are cazul in atentie si comunica cu alte state membre UE pentru a afla cat mai multe detalii despre romanii aflati in Caraibe. Mai mult, ambasada Romaniei la Washington are in atentie cazul.

"MAE are in atentie cazul celor trei cetateni romani aflati in insula St. Marteen, care nu mai pot fi contactati in urma uraganului Irma. Ambasada Romaniei la Washington a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile din St. Marteen, pentru a verifica situatia acestora. De asemenea, prin intermediul Ambasadelor Romaniei la Paris si Haga, au fost efectuate demersuri pe langa autoritatile franceze respectiv olandeze, pentru obtinerea de informatii privind existenta unor cetateni romani in zona afectata", precizeaza MAE.

Conditiile meteo nefavorabile si distrugerile lasate in urma de Irma, fac comunicarea dificila. "Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice, este pregatit sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari", mai precizeaza MAE.

Irma este cel mai puternic uragan format in Atlantic si reprezinta un pericol pentru numeroase destinatii turistice. Uraganul, de categoria 5, a generat deja numeroase pagube, ploi torentiale si inundatii care au afectat mai multe insule din Marea Caraibilor, multe dintre ele destinatii turistice foarte populare, potrivit mediafax.ro.

Vantul puternic a smuls acoperisuri si a avariat reteaua electrica in insulele franceze Saint Martin si Saint Barthelemy, mai multe zone fiind inundate, iar sediul autoritatilor regionale din Saint Martin a fost partial distrus.

Sursa foto: metro.co.uk

  •   2017-09-07
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.