Social

#schimbare ora #mersul trenurilor #ora de vara

Trecerea la ora de vara. Cum ne afecteaza cea mai scurta zi din an

Ziua de duminica, 29 martie este cea mai scurta din an, deoarece, odata cu trecerea la ora de vara, aceasta va masura doar 23 de ore. Asa ca nu uitati sa va dati ceasurile inainte.

Ora oficiala de vara este valabila intre ultima duminica din luna martie si ultima duminica din octombrie. CFR Calatori informeaza ca trecerea la ora oficiala de vara nu modifica mersul trenurilor in vigoare.

Trenurile de calatori vor circula dupa ora actuala (de iarna) pana in noaptea de 28/29 martie 2015 la ora 03.00, care va deveni ora 04.00. După ora 04.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară. Astfel, 69 de trenuri, din care șase trenuri internaţionale, 26 InterRegio și 37 Regio aflate în circulaţie între 03.01 şi 04.00 (ora iarnă), vor ajunge la destinație la ora modificată, de vară.

Trenurile spre Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina şi Bulgaria vor circula normal, după orele trecute în mersul trenurilor, pentru că trecerea la ora de vară se face în aceeaşi zi şi în aceste state.

După ce ceasurile vor fi date înainte cu o oră, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea