Social

#efecte neasteptate medicamente #efecte medicamente #medicamente #dependenta #jocuri de noroc

Tratezi una si dai de alta! Ce medicamente banale te fac dependent de jocurile de noroc

Medicamentele care activeaza receptorii de dopamina ai creierului, folosite in tratarea Parkinsonului, sunt asociate cu un risc sporit de aparitie a obsesiei pentru jocuri de noroc, arata un studiu citat de Mediafax.

Ba chiar cercetatorii americani sustin ca substantele active din aceste pastile sporesc dorinta compulsiva de a face cumparaturi si cresc activitatea sexuala.

Specialistii au observat in ultimul deceniu tot mai multe cazuri de astfel de tulburari comportamentale la cei care iau aceste medicamente. Ei au constatat ca, de cele mai multe ori, problemele dispar in momentul in care persoanele afectate inceteaza sa mai ia aceste pastile, sustine Thomas J. Moore, cercetator la Institutul pentru Practici Medicale Sigure din Virginia.

Potrivit acestuia, persoanele care au luat medicamentele agoniste pentru dopamina erau de 277 de ori mai predispuse la a experimenta tulburari comportamentale decat cele care luau alte medicamente.

Autorii studiului spun ca toate aceste medicamente ar trebui sa fie insotite de avertismente clare privind riscurile de tulburari comportamentale pe care le pot induce, iar medicii ar trebui sa cantareasca bine riscurile si beneficiile unor astfel de tratamente.

Sursa foto: nypost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea