Social

#ccr #pdl #pnl #traian băsescu

Traian Basescu, validat de CCR. PDL a format majoritatea parlamentara

Rezultatul alegerilor din 6 decembrie a fost validat de catre judecatorii Curtii Constitutionale cu unanimitate de voturi. In timp ce presedintele castiga oficial al doilea mandat, PDL a format majoritatea parlamentara fara PNL.

Decizia definitiva CCR va fi publicata in Monitorul Oficial, iar ceremonia de validare a lui Traian Basescu va avea loc pe 16 decembrie la ora 10.00.

Contestatia PSD pentru reluarea turului II al prezidentialelor a fost respinsa de magistrati, la del ca si celelalte sesizari ale PSD+PC referitoare la frauda electorala .

Majoritate cu doi fosti social-democrati

PDL a reusit sa obtina si majoritatea parlamentara necesara validarii Guvernului prin demisia din PSD a doi deputati. Gabriel Tita si Razvan Turea sunt cei doi demnitari care s-au alaturat grupului de independenti condus de Gabril Oprea.

Cu sprijinul UDMR, al reprezentatilor minoritatilor si al grupului independent de parlamentari , PDL obtine astfel necesarul de 236 de voturi pentru a valida un guvern democrat-liberal, potrivit Gandul.

Daca si PNL se va alatura noii majoritati cu cei 79 de parlamentari, majoritatea va asigura pentru moment linistea PDL si a lui Traian Basescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea